info

  • KAMASNINO 2024 – študentská výmena s Kataláncami

    KAMASNINO 2024 – študentská výmena s Kataláncami

    Prelom zimy a jari je našej škole každoročne vyplnený výmennými pobytmi. Tohto roku nás opäť navštívili učitelia a študenti z Katalánska, ktorí strávili týždeň v rodinách.

    Naši gymnazisti si i tento rok prichystali pre hostí bohatý program. Úvodný deň začalo vystúpenie školského folklórneho súboru Kacarka a hymna výmeny KAMASNINO v podaní našej študentky Anastasiia Gubar. Prvý deň vyplnili aktivity na „prelomenie ľadov“, mestský kvíz a slávnostný zápis do pamätnej knihy vedený primátorom Sniny v kaštieli.

    Nasledujúce dni boli plné rôznych aktivít v škole – tvorivé výtvarné dielne, workshop o tom, čo máme obe krajiny spoločné i rozdielne, ale aj ukážky vyučovacích hodín a nechýbalo športové popoludnie v telocvični.

    Program výmeny spestril výlet do Košíc s prehliadkou Dómu sv. Alžbety a odborným výkladom našich študentov aj návšteva Opálových baní. Záverečné dva dni sme spoločne strávili vo Vysokých Tatrách.

    Pri rozlúčke so spolužiakmi z Manlleu vypadli aj slzy a už teraz sa tešíme na aprílové stretnutie v Barcelone.

    Prelom zimy a jari je na Cirkevnej spojenej škole každoročne vyplnený výmennými pobytmi. Tohto roku nás opäť navštívili učitelia a študenti z Katalánska, ktorí strávili týždeň v rodinách.

    Naši gymnazisti si i tento rok prichystali pre hostí bohatý program. Úvodný deň začalo vystúpenie školského folklórneho súboru Kacarka a hymna výmeny KAMASNINO v podaní našej študentky Anastasiia Gubar. Prvý deň vyplnili aktivity na „prelomenie ľadov“, mestský kvíz a slávnostný zápis do pamätnej knihy vedený primátorom Sniny v kaštieli.

    Nasledujúce dni boli plné rôznych aktivít v škole – tvorivé výtvarné dielne, workshop o tom, čo máme obe krajiny spoločné i rozdielne, ale aj ukážky vyučovacích hodín a nechýbalo športové popoludnie v telocvični.

    Program výmeny spestril výlet do Košíc s prehliadkou Dómu sv. Alžbety a odborným výkladom našich študentov aj návšteva Opálových baní. Záverečné dva dni sme spoločne strávili vo Vysokých Tatrách.

    Pri rozlúčke so spolužiakmi z Manlleu vypadli aj slzy a už teraz sa tešíme na aprílové stretnutie v Barcelone.

  • Deň študentstva 2023

    Deň študentstva 2023

    Aj v tomto školskom roku sa naším študentom pod vedením Mgr. Emílie Karľovej a Mgr. Lenky Boučkovej podarilo pripraviť krásny program. Témou bola cesta okolo sveta za 2 hodiny, s ktorou prišli študenti 3.AG. Výsledok vydareného predstavenia si môžete pozrieť na priloženom odkaze.

  • Dokumentácia školy
    20. 12. 2023

    Aktualizovali sme modul Dokumentácia školy

  • Anglická olympiáda – školské kolo

    Anglická olympiáda – školské kolo

    34.ročník Olympiády z anglického jazyka na našej škole bol naozaj zaujímavý. V porovnaní s inými rokmi sa prihlásilo a vo vedomostiach súťažilo ovela viac študentov. Súťažilo sa v troch kategóriach a na prvých priečkach to bolo naozaj tesné, takmer vyrovnané. Sme radi, že študenti ponúknutú možnosť zobrali ako výzvu a priateľsky prijali výsledky. Po Vianociach sa aktívne zapojíme do okresného kola. Ešte raz blahoželáme a konštatujeme: "Well done!“

  • Kurzy učiteľov s podporou Erasmus+

    Kurzy učiteľov s podporou Erasmus+

    Angličtina je svetový jazyk, ktorý sa používa v rôznych oblastiach života. Na sninských školách je nosným cudzím jazykom. Jej znalosť je takmer nevyhnutná pri študentských výmenách . Na našej škole sme rozbehli projekt vzdelávania učiteľov v rámci programu Erasmus+.

    V tomto šk. roku už 4 učitelia absolvovali intenzívny jazykový kurz anglického jazyka a "job shadowing" - pozorovanie práce učiteľa na hodine, v zahraničí. Cieľom týchto aktivít je zvyšovanie úrovne jazykových zručností, nadobúdanie nových znalostí a metód, ktoré môžu naši učitelia aktívne využiť na vyučovaní alebo pri zahraničných študentských výmenách. Tieto aktivity sú financované zo zdrojov programu Erasmus+.

  • Rodičovské združenie

    Rodičovské združenie

    Pozývame rodičov na triednické rodičovské združenie dňa 24.10.2023. 

    Oznam o rozpise stretnutí s rodičmi spoločne alebo individuálne Vám zašlú cez EduPage triedni učitelia alebo triedne učiteľky. Tešíme sa na stretnutie.

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2023-2024

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023-2024

    Nový školský rok začneme 4.septembra 2023 slávnostnou svätou omšou
    o 8:00 hod. vo farskom kostole Svätého kríža  v Snine. 

     

     

     

    POKYNY PRE ŽIAKOV A ŠTUDENTOV:

    • po svätej omši sa žiaci spolu so svojími triednymi učiteľmi alebo triednymi učiteľkami presunú do svojich tried v škole, kde budú triednické hodiny cca do 12:10 hod.  
    • Od utorka 5.9.2023 sa začína vyučovanie podľa rozvrhu hodín, v plnej prevádzke bude školská jedáleň
      aj školský klub detí.

    ZÁPIS NA STRAVOVANIE V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI

    • Žiaci sa môžu prihlasovať na obedy už od 25.8.2023 osobne v školskej jedálni alebo telefonicky
           na čísle 057/762 3716 v pracovných dňoch od 8:00 do 12:00 hod. 
           Prihlasujú sa len žiaci gymnázia. Prihlásiť sa treba najneskôr do 4.9.2023 (vrátane).

    • Pri zápise, prípadne prvý septembrový týždeň, je potrebné odovzdať vyplnený zápisný lístok 
      Prihlaska_na_stravu_ZS_2023.pdf
      Prihlaska_na_stravu_GYM_2023.pdf

    •  Tlačivo zápisného lístka si môžete vyzdvihnúť aj u vedúcej školskej jedálne a následne vyplnené doniesť.

     

  • Zo srdiečka 2023

    Zo srdiečka 2023

     V stredu 14.júna sa konal ďalší ročník veľmi úspešného kultúrneho programu Zo srdiečka, ktorý si pre našich rodičov pripravili žiaci, učiteľky a vychovávateľky z 1. stupňa základnej školy. Predviedli sa naše tanečné, spevácke a herecké talenty.  Všetkým vám ďakujeme za neopakovateľný zážitok.

  • Katalánsko, Green.if.I.

    Katalánsko, Green.if.I.

    Slnečné Katalánsko hostí tento týždeň žiakov z piatich európskych štátov, medzi nimi aj našich slovenských žiakov Cirkevnej spojenej školy. V rámci projektu Erasmus+ spoznávajú miestnu kultúru, pamiatky a spoločne hľadajú ekologické riešenia pre bežný chod školy.

    Počas návštevy Katalánska sme navštívili úchvatnú Barcelonu, videli sme proces odsoľovania morskej vody a svoj pobyt sme zakončili nezabudnuteľnou párty na brehu mora .

    Vraciame sa domov s kufrom plným darčekov, ale hlavne so srdcom plným nezabudnuteľných zážitkov.

  • Exkurzia Osvienčim- Krakov – Vielička

    Exkurzia Osvienčim- Krakov – Vielička

    Po niekoľkých rokoch sa nám podarilo opäť uskutočniť exkurziu do bývalého kráľovského mesta Krakov  a neďalekého múzea holokaustu – koncentračného tábora Auschwitz – Birkenau, známeho viac ako Osviečim. 45 študentov gymnázia si pripomenulo tragické osudy státisícov ľudí, ktorí sa stali obeťami rasových čistiek nacistov. Vo veselšom duchu sa niesla prehliadka historického centra azda najkrajšieho poľského mesta Krakov. Slovensky hovoriaca sprievodkyňa nám porozprávala mnohé zaujímavosti poľskej histórie, ale aj mnoho súvislostí so slovenskými dejinami. Navštívili sme sídlo bývalých poľských kráľov Wavel, vystúpili do veže Kráľovskej katedrály, pozorovali orloj umiestnený v exteriéri starobylej Jagelowskej univerzity a neobišli sme ani Hlavné námestie, ktoré patrí k najkrajším námestiam a je údajne najväčším námestím v Európe. Posilnení tradičným poľským „žurkom“ sme sa presunuli do Wieliczky, kde mali študenti možnosť vidieť svetový unikát v podzemí – soľné bane ( zapísané v zozname svetového dedičstva UNESCO),ktoré nepretržite pracujú od 13. stor.

    V odhaľovaní krás a pokladov miest plánujeme pokračovať. Radi by sme v budúcnosti navštívili ďalšie európske metropoly ako Budapešť či stovežatú Prahu. Veríme, že sa nám to podarí.

  • Zápis budúcich prváčikov

    Zápis budúcich prváčikov

    Všetkým rodičom ďakujeme za prejavenú dôveru.  Kapacita budúcich dvoch prváckych tried je už naplnená. 

  • Erasmus - Snina 2022

    Erasmus - Snina 2022

    Na prelome novembra a decembra sa CSŠ Snina stala centrom projektu Erasmus+ GREEN.IF.I. V Snine sme privítali 37 hostí z 5 partnerských krajín . Žiaci tercie a kvarty absolvovali viacero environmentálnych workshopov a zároveň upevňovali priateľstvá naprieč Európou.

  • Výsadba ovocného sadu v rámci projektu Chute starých odrôd

    Výsadba ovocného sadu v rámci projektu Chute starých odrôd

    Návrat stromov do miest a otvorenej krajiny, kde zeleň chýba alebo je narušená. Práve to je cieľom iniciatívy Sadíme budúcnosť, ktorú organizuje Nadácia Ekopolis. Túto jeseň podporili aj projekt na našej škole s názvom Chute starých odrôd.

    Cieľom aktivity bola výsadba dlhovekého ovocného sadu v areáli školy. Ako z názvu vyplýva, vysadili sa hlavne staré odrody ovocných stromov – jabloní, hrušiek, čerešní i sliviek. Nechýbali liesky, orech, egreše i v našich končinách zabudnuté driene, ktoré sa v minulosti hojne vyskytovali aj v okolí Sniny. Mnohé z daných odrôd sú skutočne veľmi staré, napr. jabloň strýmka je registrovaná už v 16. storočí. Dokopy sa vysadilo 20 stromov a 10 kríkov. Viaceré odrody sa kedysi hojne vyskytovali na Slovensku a v Čechách. Dnes sa znova šíria po krajine, aby spestrili „bežné“ odrody ovocných stromov.

    November je najvhodnejším časom na výsadbu ovocných stromov a kríkov. Práve v úvode tohto mesiaca sme realizovali s pomocou dobrovoľníkov z radov študentov, učiteľov, rodičov i dobrovoľníkov z Nadácie Ekopolis a Aevis výsadbu stromov. Zapojili sa žiaci od 4. ročníka ZŠ až po tretiakov na gymnáziu. Garantom správnej výsadby bol p. Milan Hronec z Nadácie Ekopolis. Ukázal a vysvetlil žiakom ako správne vysadiť ovocný strom. Následne žiaci, rodičia i dobrovoľníci z nadácie svojpomocne vykopali jamy, poliali, pohnojili a čo najlepšie vysadili všetky stromy a kry.

    Aktivita študentov nesmierne zaujala. Boli veľmi aktívni – nosili vodu, kopali jamy, vozili hlinu i kompost, pýtali si rady a pretekali sa vo výsadbe. Odmenou im bol krásny pohľad na čerstvo vysadené stromy. Týmto sa projekt nekončí. Nesmierne dôležitá je aj starostlivosť po výsadbe. Polievanie, hnojenie i každoročné orezávanie bude veľmi dôležité, aby sad priniesol už o pár rokov úrodu.

    Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie Ekopolis a spoločnosti Východoslovenská energetika Holding a.s. v rámci programu Sadíme budúcnosť. Poďakovať by sme chceli aj rodičom, zamestnancom školy, študentom (4.B, príma, sekunda, 8.A, 9.A, 1.AG, 2.AG a septima) a učiteľom školy – hlavne p. riaditeľovi Jozefovi Lojanovi, ktorý projekt umožnil realizovať, a Jánovi Chochrunovi, ktorý projekt pripravil a organizoval realizáciu. Za vytvorenie reportáže ďakujeme p. Kataríne Kleknerovej, ktorá spropagovala náš projekt v TV Joj (reportáž v TV JOJ). Bez všetkých vyššie spomenutých ľudí by sa tento projekt nepodarilo tak dobre zrealizovať.

    Viac o programe Sadíme budúcnosť si môžete pozrieť tu: sadíme budúcnosť

     

  • Košické Hanusove dni 2022

    Košické Hanusove dni 2022

    Na Hanusových dňoch v Košiciach sa po dvoch rokoch opäť zúčastnili aj naši gymnazisti – Amália Surinčáková, Zuzana Hudáková a Sebastián Gergelčík. Plní očakávania už počas cesty diskutovali na rôzne témy. Sobotňajší program bol atraktívny. Tvorili ho diskusie na témy: Biblia a sex, Ako liečiť zlo láskou?, Sexuálne zneužívanie aj v Cirkvi.

    Silný zážitok z diskusií podporili aj hostia podujatia – Samuel Jezný a Samuel Javornický – evanjelickí teológovia, vladyka Cyril Vasiľ – gréckokatolícky arcibiskup, Rod Dreher – americký konzervatívny novinár a spisovateľ, sr. Agnieszka - zaoberá sa prevenciou i pomocou obetiam sexuálneho zneužívania a Andrej Kačmár – cirkevný právnik.

    Študenti ocenili program, kvalitu diskutérov i organizáciu podujatia. Vážili si prístup a otvorenosť hostí, ktorí odpovedali na množstvo otázok divákov. Jednohlasne odporúčajú účasť na podujatí aj v budúcom roku J.

  • ITAPA EXPO

    ITAPA EXPO

    Mali sme tú česť byť medzi špičkou slovenských inovátorov.

    Dňa 9.9.2022 sa v Bratislave pri obchodnom centre Eurovea konala najväčšia konferencia inovácii na Slovensku ITAPA EXPO 2022 s názvom Od Dubaja k Dunaju. Na prehliadku inovatívnych projektov boli pozvaní aj študenti Cirkevného gymnázia v Snine Šimon Avuk a Sebastián Gergelčík. Spolu s učiteľom PaedDr. Jánom Mariničom prezentovali tri svoje modely, a to Viacúčelové fyzikálne autíčko, Smart Ekodom a Systém využívania zelenej energie.

    Viac na https://itapaexpo.sk/

  • Prehliadka školy
    15. 6. 2022

    Ráčte vstúpiť.  Aktualizovali sme modul virtuálna  Prehliadka školy

  • Naši v Katalánsku

    Naši v Katalánsku

    V dňoch od 14.5.2022 do 22.5.2022 sa študenti septimy,  III. AG, sexty a kvarty zúčastnili výmenného pobytu v španielskom meste Manlleu. V rámci tejto výmeny mali možnosť nazrieť do vyučovacieho procesu miestnej školy. Spoločne sme si vychutnali krásy mesta Barcelona, kde sme navštívili chrám Sagrada Família, staré mesto Las Ramblas a ochutnali sme miestne vynikajúce špeciality. Navštívili sme aj mestá Vic a Girona. Slnečné počasie nám umožnilo aj oddych na pláži v meste Tossa de Mar.

  • KAMASNINO - katalánska návšteva u nás

    KAMASNINO - katalánska návšteva u nás

    Dlho sme na tento týždeň čakali a dočkali sme sa. 19 študenti a 2 učitelia z Manlleu v Katalánsku nás po prvýkrát poctili svojou návštevou. A my sme si pre nich pripravili to najlepšie, čo doma máme.

    Uvítanie sprievodom žiačikov, chlebom, soľou a tancom našich študentov, členov Šiňavy, všetkých naštartovalo do nového týždňa. Prvý deň sme ukončili popoludňajším mestským kvízom s množstvom otázok v slovenčine, angličtine i katalánčine.

    Nasledujúci deň bol ťažký. Sninský kameň spoza mrakov nebolo vidno, ale podarilo sa nám ho zdolať. Výhľad sme si užili – Morské oko či okolité obce sa nakoniec ukázali spoza mrakov. V stredu sa plán podarilo splniť na 110 %. Stali sme sa predskokanmi p. prezidentke v Košiciach. Sprievodcom bol p. Kolcun a v jeho podaní sú fakty o historickom centre Košíc skutočne zaujímavé. Okrem angličtiny pridal aj španielčinu, čo potešilo aj po španielsky hovoriacich kamarátov.

    Vo štvrtok sme si pozreli, ako sa učí na našej škole. Aktivity na chémii, biológii, telesnej výchove alebo so žiačikmi na 1. stupni boli úžasné. Večer nás čakal bonus. Nočné sledovanie oblohy s výkladom v anglickom jazyku v Astronomickom observatóriu na Kolonickom sedle.

    Piatok sme silný týždeň zakončili výletom do Múzea moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach. Zažili sme svetovú kultúru v podobe mnohých originálnych diel svetoznámeho umelca. Nechýbala ani rozlúčková párty v škole plná rozhovorov, hudby a tanca.

    Sobotňajšia rozlúčka bola ťažká, ale aj príjemná. Už o dva týždne sa uvidíme znova. V Manlleu sa stretneme s našimi kamarátmi a pridajú sa k nám aj belgickí študenti. Už sa nevieme dočkať :)

  • Výmenný pobyt Kassel

    Výmenný pobyt Kassel

    V rámci projektu Erasmus s názvom GREEN. IF. I realizovali  naši žiaci a učitelia týždenný výmenný pobyt v nemeckom meste Kassel. 

    Počas bohatého programu navštívili Wilhelmshöher Palast, Bergpark with Herkules, absolvovali prehliadku Berlína, kde navštívili Brandenburskú bránu, Reichstag - parlament, Holocaust memorial….

    Zúčastnili sa množstvá aktivít, ktoré si pre nich pripravili žiaci a učitelia našej partnerskej školy: Vytváranie (a testovanie) solárnych áut, umenie z recyklovaných materiálov, šitie odevov z druhej ruky a budovanie hmyzích hotelov.... s následným sadením našich národných stromov.

  • Študentské aktivity pri 100. výročí úmrtia P. O. Hviezdoslava

    Študentské aktivity pri 100. výročí úmrtia P. O. Hviezdoslava

    Pri príležitosti 100. výročia úmrtia významného básnika Pavla Országha Hviezdoslava sme zrealizovali aktivity na hodinách slovenského jazyka a literatúry.

    Aktívne sa zapojili žiaci 6. A pod vedením p. učiteľky Lenky Boučkovej, ktorí spoločne vytvorili nádherný obrovský poster. 

    Ďalšou aktivitou bola tvorba krátkeho filmu s názvom Oslava Hviezdoslava. V ňom študenti kvarty predstavili život nášho významného básnika. Šúčasťou je aj prednes úryvkov básne Krvavé sonety, na ktorom sa podieľali žiaci ZŠ a študenti gymnázia od druháčikov až po maturantov. Pridali sa i učitelia na čele s p. riaditeľom. 

    Všetkým účastníkom, tvorcom i účinkujúcim veľmi pekne ďakujeme za vydarené diela :).

     

strana:

Novinky

Kontakt

  • Cirkevná spojená škola
    Švermova 10
  • +421 057 7622361
    +421 911 798 700

Fotogaléria